Recensies

Escape House Emerantia in Leuven biedt een andere beleving aan de liefhebbers van escape rooms.

Het is allicht de enige escape in Vlaanderen met zoveel verschillende ruimtes in één spel.  De aanpak is anders, mysterieuzer. Er is meer tijd en meer beleving. 

Dat dit gesmaakt wordt, bewijzen de vele leuke recensies / reviews.

Een greep van onze Facebook pagina:

“Zeer toffe escape room. leuke puzzels. aparte stijl.”

“Een escape room die de naam escape house alle eer aan doet! Een donkere en sinistere totaal beleving! Een aanrader voor de escapers die eens iets anders willen!”

“Leuke puzzels en goed ingekleed verhaal! Zeker de moeite! Top ervaring!”

“Geweldig escapehuis met zalige effects en sfeer!”

“Heerlijk! De beleving, de puzzels, het verhaal, het klopt allemaal! Lang geleden dat we nog eens gilden en het was top!”

“Escape House Emerantia is veruit de beste Escape die ik al heb gedaan. Het is zoveel meer dan enkel een paar codes en sleutels vinden. Het heeft een geweldige inkleding, bevat doordachte, interactieve en verassende puzzels en niet te vergeten: het is een heel huis! De sfeer zat er direct in en ik vond het echt fantastisch om te doen. Dikke proficiat aan de makers: would 100% recommend.”

“Als je een upgrade van een escape room wilt, met uitdagende puzzels en fantastische inkleding, dan is dit escape house een absolute aanrader. De inkleding staat zo op punt dat je echt wordt meegesleept in de ervaring.”

“Dit was echt een fantastische ervaring! Na al een paar escape rooms te hebben gedaan, vonden we onszelf klaar voor dit prachtige escape house. De hele tijd hebben we met ons hart bonzend in onze keel de raadsels in de verschillende kamers proberen op te lossen, altijd op de loer voor een verrassende wending. De inkleding was echt af en zorgde ervoor dat we helemaal in het verhaal werden gezogen. Een paar schreeuwtjes hier en daar ontbraken zeker en vast niet.
Ik raad iedereen aan om Escape House Emerantia ook eens te proberen!”

“This was so thrilling! It was a truly immersive and unique experience. My group had done escape rooms before, but having a whole house dedicated to the scenario made the experience much more convincing. Good puzzles too!”

“Eén van de betere escape rooms die wij al gedaan hebben! Goede clues, verhaal zit goed in elkaar en de sfeer sluit aan bij het verhaal. Met 4 vrouwen werd er wel vaak gegild maar dat geeft ons nu weer veel om mee te lachen”

“Escape House Emerantia is een ongelooflijk spannende (en af en toe een beetje griezelige) ervaring! Het verhaal sleept je vanaf de eerste seconde meteen mee en de puzzels zaten zeer goed in elkaar. Voor mensen die al enkele escape-games achter de rug hebben en niet terugdeinzen voor een griezelige sfeer is dit vast en zeker een van de beste ervaringen in Leuven!”


Van onze TripAdvisor pagina:

“Wij zijn de escape een tijdje geleden gaan spelen. Het spel speelt zich af over alle verdiepen van het huis. Bij het binnenkomen van het huis hangt er een mysterieuze sfeer. Die trekt zich door over heel het spel. Zeer leuke inkleding, achtergrondmuziek, leuke raadsels. Ik zou het echt iedereen aanraden. Het is zeker mogelijk om op tijd te ontsnappen.”

“Eerste keer dat we een escape house deden in plaats van een gewone escape room. Super toffe ervaring! Akelige sfeer maar niet te eng om de raadsels tijdig te kunnen oplossen. Zeker een aanrader voor zij die al enkele escape rooms gespeeld hebben. Hopelijk komen er snel meerdere escape houses zoals deze, want het is echt een heel leuk concept.”


“Hele gave experience!! We waren met z’n vieren en zijn alle vier heel enthousiast. Verhaal is spannend, huis is sfeervol ingericht en leuke puzzels. Ook leuk dat je 80 minuten hebt ipv 60 minuten. Dit heb je ook echt nodig.”


“Een hele escape house met zolder en kelder in plaats van enkel een kamer! Wat een ervaring: er is zo veel te ontdekken en zo veel ruimte om in rond te lopen. De duur van het spel is dan ook 20 minuten langer dan een normale escape room. Wij zijn net buiten geraakt met nog iets minder dan een minuut op de teller.
Het verhaal, decor en sfeer zitten verder heel goed in elkaar. Ik had schrik dat het misschien te eng zou zijn, maar buiten enkele verschietmomentjes, is het goed te doen. Al zou ik wel niet graag alleen in dit huis willen rondlopen. Het is best een creepy huis.


Ik vind het 1 van de betere escape games die er te vinden zijn. Hopelijk komen er meer escape houses!”

“Is heel leuk om met vrienden te doen. De puzzels zijn uitdagend maar op te lossen. We hebben ons hier heel hard geamuseerd.”

“This was an amazing experience. The concept is the same as an escape room but here we really had a feeling we were in a real movie.. sound and visual effects are top and you have 80 minutes so definitely a very special experience. I strongly recommend.”

Dankzij de reacties van onze bezoekers, kunnen wij garanderen dat ook jij onvergetelijke momenten zal beleven!

Boek nu de must-do escape van Vlaanderen